Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 18.december 2018 - 15:53 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (10)Mrežce (Peter_Pehani, 25.02.2018)

Po sobotni pozni nočni (jutranji) vrnitvi z družinskega smučanja sem šele popoldne našel čas za turo - na meni ljube Mrežce.

Špura od križišča pri Šport hotelu je izdatno shojena vse do Lipance (niti ni veliko globokih lukenj). Od koče naprej pa so samo turne sledi, tudi teh ni veliko. Do parkirišča ob planini Zajavornik so se ta dan prebili trije avti (dva džipa ter Dacia Duster 4WD z verigami); dva heckota pa sta peljala po cesti pristopa - od križišča do poseke pred planino (kjer delujejo gozdarji).

Mraz je bil kar konkreten, tako da sem končno uporabil vse dodatne pripomočke za ohranjanje toplote, ki jih stalno (zgolj) nosim s sabo: trojne rokavice in podkapo (glej tudi predzadnjo sliko; opozorilo: slika vključuje prizore, ki so lahko neprimerni za mlajše ali občutljive osebe, zato je zanje priporočljiv ogled z vodstvom staršev ali skrbnikov :-). Veter pa je pošteno bril samo na planini, drugje pa ne oz. zgolj zmerno.

Spust po gozdu direkt do zgornje ceste je bil fantastičen, vse odlično zalito, čez pa vsaj 20 cm prvovrstnega suhca. Tako bo - ob sedanjem mrazu - še nekaj časa. Krasna zima, bogata s snegom, pasje mrzla. Redko doživetje!

--- manus
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1812180300)
Vsebina/Obv13749Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS