Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 18.december 2018 - 16:08 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (10)Falskarspitze, Barleitenkopfom in Plankovitzspitze (Primoz_Jeroncic, 25.02.2018)

V mrzlem jutri, in pri še bolj mrzli napovedi za kraje pri severnih sosedih, se s Polono in Branetom odpeljemo proti St.Michaelu, ter se pridružimo Tomu na kavi, nato pa se odpeljemo par kilometrov naprej po dolini, kjer pri prijetnih -12c parkiramo v Waldu. Glede na temperature zamenjam moje standardne rokavice za gor grede s tistimi za dol grede in celo turo uživam v toplih prstih :) Po dobrih dveh urah smo na vrhu Falskarspitze in ker so pogoji po flanki pod njo preveč dobri, da bi šli brezbrižno naprej, potegnemo kože s smuči ter za začetek odsmučamo slabih 300 višincev super lahkega pršiča, nato pa ponovno zagrizemo v breg proti Falskarspitze. Poi pogledu na južno stran, ter nekaj sekundnem pregovarjanju, spremenimo prvotni cilj Weisseck in njegovo, glede na špure proti vrhu, že dobro presmučano severno stran, v 500 višincev povsem nedotaknjenega in presenetljivo lahkega (sploh za južno oz. jugozahodno strah) pršiča na jugo-zahodni flanki Barleitenkopfa.
Ko končamo malo nad Muro, sledi dobra ura in pol vlečenja špure do vrha Plankovitzspitze, kjer nam ogromne opasti preprečijo direktno smučanje z vrha proti dolini, zato se spustimo par metrov nazaj proti sedlu med Barleitenkopfom in Plankovitzspitze in se pridružimo špuram štirih predhodnikov, ki so nas prehiteli za 10min, tako da zadnjih 1000 višincev nismo smučali kot prvi :)
Po dobrih 7h, 2100 višincih in dobrih 16km smo nazaj pri avtu, kjer se mi v sekundi, ko sem dal dol rokavice da bi se preoblekel, tako zanohta, da sem se dodobra ogrel šele, ko sem na mizo dobil steak v St.Michaelu :)
https://youtu.be/Stocu5AX4HY

--- pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1812180300)
Vsebina/Obv13752Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS