Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 21.maj 2019 - 05:32 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (27)Slovenska smer - poskus (Vanja_Starčević, 22.04.2018)

V soboto zvečer sva se z Tomislavom pripeljala v Vrata z namenom da bi po Slovenski smeri šla na Kredarico. Predhodna raziskava po spletu je pokazala le en prispevek na Snežak.si, ki je omenjal da so v smeri veliki kopni del, ampak namen avtorja je bila smučati del smeri.
Prespala sva v zimski sobi Aljaževega doma, v nedeljo sva štartala sob 4.50 h. Sneg po katerem se lahko hodi z smučmi se začne po istopu iz gozda. Ko se je zdanilo sva pregledala smer od spodaj, izgledalo da je dobro zalit le zgornji del in da je sve vse nižje kopno ter sva se na nv 1300 m obrnila, ker naju ni mikalo plezanje po kopnm v pancarjih z smučmi na nahrbtniku.
Nazaj grede smo srečali še dve večji skupini z smučmi na nahrbtniku, ki so bili namenjani Slovensko smer - presenetljivo je bilo da kljub uri 6.45 A bili so še v gozdu) bili namenjeni vstopiti Steno.
Ko sva se pozneje vzpenjala Za Cmirom smo pri sestopajočih pešcih pozanimala za razmere,informacije so bile kontradiktorne: po enih je smer v spodnjem delu kopna, po drugij je sneg tudi spodaj, na Belih plateh je mix, oziroma led.--- manus
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (##########)
Vsebina/Obv14058Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS