Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 20.februar 2019 - 03:59 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (76)Rodica, Raskovec, Matajurski vrh (Peter_Pehani, 28.04.2018)

V takih enostavnih pomladanskih razmerah postanejo Spodnjebohinjski hribi kot bombončki - lahko poješ enega, dva, tri, štiri, ... Jaz sem tri. Idejo sem nosil od zapisov Francija ter Jureta o Raskovcu iz začetka aprila (hvala obema!).

Od podrtih smrek (ca. 500 m oz 10 minut pred običajnim parkiriščem za Suho) je do snega 30 min oz dobrih 150 v.m. (dve nerodno podrti drevesi - mini žaga bi pomagala). Sneg je lušten za psičkati, saj ponoči ni pomrznil. Peš je treba še čez strmi prehod Za Ulcam (se da tudi s psi) ter zadnjih 50 višinskih metrov kopnega vršnega SZ grebena.

Rodica je imela kar nekej snubcev, najprej pa ni šel nihče drug. Rodica je sicer lepo in zvezno smučljiva z vrha po JZ grebenu.

Jaz pa sem odpeljal v Dole po SZ flanki (mestoma strmi prehodi), se vzpel na Raskovec, zaradi pomanjkanja snega odsmučal 50 m pod vrhom po SZ grebenu na sedlo in v dolino pod Raskovcema, se vzpel na Matajurski vrh ter smučal v Matajurc po SZ flanki. Vse SZ flanke so bile dobre (tudi popoldne), SV pa preveč južne. Povratek prek pl. Poljana, nato sem po levo držečih prečkah z veliko orientacijske sreče pridrsal do 1350 m v območju letne poti. Še 15 min do ceste ter 45 min do avta.

V te konce se bo splačalo vračati še v maju (za trmaste, kot Rok M., pa se bo kakšna flanka našla še junija)! Paziti je treba edino na velike zračne luknje in krajne poči.*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1902200300)
Vsebina/Obv14092Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS