Hoher Sonnblick (Peter_UL, 01.05.2018)

Preskočiti je bilo potrebno prvomajsko slavje, da smo lahko vstali že ob 2:30 in izkoristili zadnji lep dan v tem tednu za Sonnblick.
Strah, da bo treba peš iz Heilligenbluta je bila odveč, saj je bila zapornica odprta. Tako smo lahko parkirali slabe pol ure pred gostiščem Alter Pochner, kjer smo tudi nataknili smuči. Dobro, da smo podrte smrekovine še vajeni s Pokljuke, saj je tu skoraj kilometer ceste do (zaprtega) gostišča na debelo zasute s plazovino.

Sneg je bil trd od začetka, prek sitnega klanca na sredini poti, kjer je bilo potrebno preklemano paziti kako prestopaš, pa vse do vrha. Brez srenačev tu ne gre.

Na platoju se odpre lep razgled na ledenik s kočo na koncu sveta. Obšli smo ga po levi.

Kot zanimivost je morda za nas Gorenjce dobro omeniti, da je v dobro oskrbovani Zittelhaus potrebno pustiti nahrbtnik zunaj, da te ne bi premamile s seboj prinešene dobrote. Smo pa zato precej bolje sedeli in se greli z domačim čajem.

Smuk se začne pri vratih koče. Najprej kot po ribežnu do sedla, potem pa juhuuu po ravno prav odjenjanem snegu skoraj do avta. No, še čez tisto podrtijo je seveda treba.

Tokrat bomo turo močno hvalili Rado, Borut in Peter.


GPS  GPS podatki


Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS

 
RazmereVsebina.php - V1.11-180509/1(krim)
Vsebina/Obv14104
*** gora