Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
torek 21.maj 2019 - 04:29 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (22)Stenar - Luknja (Darja_Zaplotnik, 01.05.2018)

V smeri Križa več kot dovolj snega, ki pa bolj spominja na stracciatello sladoled. Cukanju po čokoladnemu posipu se da izogniti z dobro napeglano dilo, mrvice odrineš, večje kose pa izkoristiš kot količke. Skratka…ni slabih razmer, samo poglede imamo različne. ;)

Podlaga vsled vetra in koprenaste oblačnosti trda, vendar ne poledenela. Še najbolj neugodno je delovala sama prečka pod Stenarjem, ki pa je ob povratku okoli 10.20 odpustila kak cm. Prav tako flanka pod njo. Razmere v Sovatni perfektne, idealno odpuščeno, prehodi zaenkrat široko zaliti, kamenja minimalno. Le prečka proti bivaku ima precej smučilomnega materiala, torej ravnopravšnja za preizkus novo zapečenih Ibexov ter vezi slovenskega proizvajalca nadgrajenih s hitro nastavljivo peto.

Ker je bil dan še zelo pri močeh, smo jo zviznili še proti Luknji, na kateri je, oprostite razposajenemu izrazu, nesramno prdelo oz. pihalo. Z nje pa samo še po prima veselcu in z nekaj cikcakanja med plazovinami brez težav do razcepa poti Luknja-Prag.

Praznik dela dodobra delovno izkoristili Stojan, Peter, Brane, Tom, Petra in moja malenkost.
ps: fotke večinoma niso moje!*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1905210300)
Vsebina/Obv14108Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS