Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
sreda 20.februar 2019 - 04:26 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (76)Weinschnabel (Mirov, 26.05.2018)

WEINSCHNABEL (2754m)
Start ob 3h iz Šempetera, z avtom v štirih (Igor,Hari,Miro,Blaž). Ob 6h parkiramo pred kočo Kolnbreinstuberl (1920m n.v.) v bližini akomulacijskega jezera Kolnbreinsperre - temp. +7°C.
Izpred koče startamo ob 6:20h, smučke si lahko že takoj nadenemo, sneg je že malo mehak. Do začetka prvega vzpona si dvakrat snamemo smuči - jih par metrov prenesemo in nadaljujemo s hojo. Prva strmina je še malo trda, gre brez srenačev. Glede na to da smo z Kolnbreinspice in Petereka že parkrat smučali, na vrhu prve strmine zavijemo v levo, v smeri vidnega sedla med vrhovoma Weischnabel in Kaltwandspite. Ta del je tudi bolj v senci, sneg še zmrznejen - v drugi polovici potrebni srenači. Ko dosežemo sedlo na n.v. 2700m je to že obsijano s soncem in posledično sneg že mehak. Na sedlu zavijemo zopet na levo in se na vrh Weinschnabela, ki ga dosežemo v dobri uri in pol (ob 9h), povspnemo po južni strani.
Na vrhu uživamo v lepem vremenu in prekrasnih razgledih na okoliške gore in jezera pod nami.
Spust opravimo v smeri vzpona, razmere še zelo dobre - sneg še trd, prečno do vrha prve strmine, tam pa naravnost navzdol po že malo zmehčanem snegu.
V smeri Kolnbreinspitze so se še vedno valile trume turnih smučarjev, mi pa smo bili na vrhu Weinschnabela sami. Pri avtu smo ob 10h, doma ob 14h. Še ena lepa tura, upam da ne zadnja v tej zimi - pomladi.*** pico
RazmereVsebina.php - V190204/2(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1902200300)
Vsebina/Obv14157Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS