Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 24.januar 2019 - 09:20 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (28)Jugova grapa (Tomaž, 26.05.2018)

Peš vse do Pri treh macesnih od tam naprej na smučeh vse do vstopa v grapo. Tam je široka razpoka, ki pa se jo je dalo danes prečiti z derezami in cepinom malo desno od sredine, gledano navzgor. Sneg je bil namreč mehak vse od začetka nekje na sredi krnice pa do približno petnajst metrov pod vršnim grebenom (približno 2436 v. m).

S smuko sva začela ob pol dveh, kar je bilo kljub sončnemu in kar toplemu vremenu ravno prav, da so se ponvice še malo bolj zmehčale. V grapi je še zelo veliko prostora za vijuganje, vendar je treba paziti na razpoke, ki segajo nekje tudi skoraj čez celo širino grape. Dobro si jih je ogledati že med vzponom. Prehod iz grape na spodnje prostrano snežišče je pod ostenjem Malega Oltarja ravno še za dve širini smuči in ne bo več dolgo smučljivo.

Prehodi od Treh macesnov v grapo izpod Široke peči so vsi kopni, zato je bilo treba sestopiti peš. Od tam pa bolj po desni strani grape, kjer je manj kamenja, skoraj do krnice. No s prečenjem borovega gozdička se pride na sneg v krnici, ki je potem nekako smučljiv vse do 1400 v. m. Vendar samo za tiste, ki jim ni preveč škoda smuči. Ta tišasti smo danes prišli na smučeh do 1360 v. m.*** pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1901240300)
Vsebina/Obv14158Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS