Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi e-Gora  TK Gora  Skala
četrtek 24.januar 2019 - 09:21 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (28)Ankogel in Južni Schwarzhorn (Tomaž, 31.05.2018)

Start s kolesi od koče Kölnbreinstüberl okoli dvajset čez šesto. Cesta je od prejšnjega tedna že v boljšem stanju, ni pa še urejena čisto do konca. Kolesa pustimo pri lovski koči Kleinelendhütte in nadaljujemo peš do mostu, od tam pa s smučmi na nogah po dolini in ledeniku Kleinelend vse do Ankogla. Sneg je vseskozi mehak in na stmejših delih kar dobro zdrsava, tako da je treba biti vseskozi dobro zbran, da ne narediš kakšne višinski meter preveč. Z Rokom se podava na vrh Ankogla po grebenu, ki je v spodnjem delu popolnoma kopen. Odsmučava nekaj metrov od vrha in po par zavojih ter prečenju sklanega grebena, se pridruživa Barbari, ki v sončku nabira moči za spust in še en vzpon, tokrat na Južni Schwarzhorn.

Mare je medtem odsmučal nazaj po pristopni poti, mi trije pa smo odsmučali do dveh jezerc pod ledenikom Kleinelend. V zgornjem delu je bil lepo smučljiv, vendar počasnejši gnilec, nato pa super spomladanska smuka. Med jezerci si nadenemo smučke na noge ter se čez škrbino Zwischenelendscharte, ki je že kopna, povzpnemo nad zgornjim jezerom Scwarzhorn do letne poti ter po njen na vrh. Na poti proti vrhu je vzhodno in severno od nas postajalo vse bolj temno in začelo je tudi grmeti, tako da smo jo kar hitro ucvrli v dolino. Midva z Rokom sva odsmučala čisto z vrha, Barbara pa naju je malo nižje priganjala, da le ne bi bili mokri. Tudi tu so bile razmere za smučanje podobne. V zgornjem delu gnilec v spodnjem po dolini Eisental pa res vrhunsko, tako kot je pred dnevi lepo zapisal Štehi. Samo ne vemo, kam je čez dan izginilo par deset dolžinskih metrov snega v ravninskem delu, tako da smo imeli že par minut peš do brvi pod lovsko kočo. Kljub temu da sneg kopni dejansko pred očmi, pa bo tura na Schwarzhorn in tudi Ankogel aktualna vsaj še ta vikend, če ne še kak dan dalj.

Pri kolesih so se začele prve kaplje, vendar le kot opozorilo, tako da smo prišli ob petih še pred dežjem do avtomobilov. Takoj ko smo se odpeljali, pa se je ulilo.

Uživali in na trenutke trpeli Barbara, Mare, Rok in Tomaž*** pico
RazmereVsebina.php - V181125/1(frances@krim)
RazmereMenu.html - (1901240300)
Vsebina/Obv14168Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS