RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov
Prispevki zadnjega meseca: (31)
- mojčin dom (Matjaž, 24.04.2024)
- Sedlo med Lopo in Konjskimi policami (Mirov, 21.04.2024)
- ljubeljščica (Matjaž, 18.04.2024)
- Ortler (Vanja_Starčević, 03.04.2024)
- Romatenspitze (Ales_S, 13.04.2024)
- Savinjsko sedlo (Gabro, 12.04.2024)
- Romatenspitze (Damjan_S., 12.04.2024)
- Zvoh (Matjaž, 11.04.2024)
- Prvi Vogel (Damjan_S., 07.04.2024)
- Zadnji Vogel (Damjan_S., 07.04.2024)
- Šija (Biofit, 05.04.2024)
- Kopica (Damjan_S., 07.04.2024)
- Groser Geiger (Vital, 05.04.2024)
- Mala Mojstrovka (Damjan_S., 05.04.2024)
- krvavec (Matjaž, 05.04.2024)
- savinjsko sedlo (Matjaž, 02.04.2024)
- Zvoh (Matjaž, 01.04.2024)
- Cima Dieci 3026m (RobertD, 30.03.2024)
- Grosser Ankogel 3252 (Status_connected, 25.03.2024)
- Mala Mojstrovka (Ales_S, 25.03.2024)
- PIED GROS DE ST. ETIENNE (Lidija_Honzak, 22.03.2024)
- Pungartska gora (Čeha, 25.03.2024)
- Zvoh (Matjaž, 25.03.2024)
- Hochhreuz (Vanja_Starčević, 17.03.2024)
- Baerenaunock-Peitlernock (Vanja_Starčević, 16.03.2024)
- Coste Belle (Lidija_Honzak, 21.03.2024)
- Pungartska gora (Damjan_S., 23.03.2024)
- Prestreljenik-JZ pobočje (Vital, 20.03.2024)
- Prestreljeniško okno (Matjaž, 20.03.2024)
- Rodica (Čeha, 20.03.2024)
- Point de la Fenetre (Lidija_Honzak, 17.03.2024)
|
Ozebnik (Rajnhold, 30.12.2008)
S Flojem greva spet s Planice proti Tamarju, danes imava v mislih Kotovo sedlo. V avtu kaže -14, zapustiti toplo makino je verjetno navečja
bedarija dneva, pa vendar to storiva in jo pičiva po cesti proti Tamarju. Začuda je vedno topleje in v Tamarju že ni kdove kako mrzlo. Ni
ustavljanja-greva naprej proti fascinatni belini pod Jalovcem. Pod nogami 20cm puhca in nadaljujeva brez težav vse dokler Floju ne odpove poslušnosti
pes desne smuči, torej Kotovo sedlo odpade-plan "B"-greva v Ozebnik, ki je zgažen. Temperatura na vrhu Ozebnika je popolno nasprotje dolinski
temperaturi. Tu je vsaj 10 stopinj topleje, vetra komaj kaj. No spust popolni zadetek v črno. Tretjina Ozebnika trda, nadaljevanje pa ena sama
plantaža pršiča (vse do Tamarja!!!), ki ga resnici na ljubo ne dovživiš velikokrat. Do Tamarja se seveda debelina pršiča tanjša, vendar še vedno nudi
"gastronomske" užitke. Slike sledijo.
Smučala Florjan in Rajnhold, ki vam obenem želita vse naj naj v prihajajočem letu in čim več podobnih plantaž;)
Aja, tisto zjutraj definitivno ni bila bedarija!
|