Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi TS kažipot  TK Gora  e-Gora
četrtek 25.april 2024 - 05:51 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Prispevki zadnjega meseca: (31)



Trbiška škrbinica + Žabniška škrbina (IgorZlodej, 13.03.2015)

Pri Ojcingerjevih je vse samevalo. Sneg počasi pobira, zato sem nekaj 100 m smuči nosil, na zadnjih travnikih pa je snega še dovolj in tako tudi naprej po cesti do spodnje postaje tovorne žičnice. Do koče Pellarini grem po običajni poti, kaj to je, vam ne izdam. Bilo pa je bolj ali manj pomrznjeno, vendar s srenači povsem obvladljivo.

Za kočo Pellarini zavijem gor proti Žabniški škrbini, 3/4 na smučeh, zadnji del peš. Seveda sem vedel, da na letno pot, ki vodi v Krnico Mrzle vode (Trbiško krnico) ne morem računati, ker pa sem eden boljših poznavalcev teh gora vem, da dol poteka lepa grapa in res je bila zelo lepa, škoda, ker je nisem smučal, pa drugič.

Spodaj ponovno stopim na smuči in po dolgih snežiščih, ki so tukaj res dolga, grem gor pod Trbiško škrbinico, no jaz ji pravim Škrbina Mrzle vode. Sneg spodaj pršič, potem izmenjaje mehka in trda kloža. Ker je zaključna grapa slabo zasnežena, smuči odložim spodaj in grem gor, preplezam dva kratka delno skalna skokca, sledi še malo pikanja in že sem na vrhu. Razgled točno tja čez, kjer smo včeraj hodili.

Sledi sestop do smuči, potem pa krasna smuka dol do višine novega bivaka. Smuči romajo na nahrbtnik, jaz pa v grapo in na vrh Žabniške škrbine. Sonce je že zašlo, smuka dol do koče pa odlična, lep kos mehka kloža, naprej tudi ni bilo slabo, cesta super in potem direktno do Sabine na Trbiž.

Vedno bolj mi postajo všeč taki pristopi od zgoraj, morda tudi zato, ker po dolinah sneg pobira, ampak te krnice so ga polne in še odličen je za povrh :).

Tokrat brez fotk, je ostal doma, se zgodi tudi najboljšim.





 
 



Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS



***pico
18.191.202.72(0)
1184083 (664325,196,519562)
1144933 (642875,66,501992)
razmere.e-gora.si