Arhiv razmer GPS podatki   Napiši obvestilo    Prijava  Gorniški oglasi TS kažipot  TK Gora  e-Gora
četrtek 28.september 2023 - 15:26 i Informacije

Razmere v gorah

RSS podatki
Vseh zadnjih 20 prispevkov
Iskanje po bazi podatkov

Novejši prispevki: (30)Grintovec (Janez_Nastran, 27.01.2018)

Kot se je to sezono novembra usul sneg so se na tej strani usula poročila o razmerah, zato nisem čutil potrebe poročati o že tako obljudenih turah.

V sredo, 24.1. me je Kredarica v spomladanskih razmerah tako navdušila, da sem za vikend navijal izključno za sončne ture.
Kredarico je zapisal že Franci. Dodajam video: https://youtu.be/qm_QHnvbGzg

V soboto smo tako izvedli samotno turo na prvaka KSA in njegovo slovesa upravičeno Streho. Krenili smo iz kokrške strani. V Kamniških bregih je snežna meja precej višja kot v Julijcih. Na omembe vreden sneg stopiš nad Taško, do koder potem tudi prismučaš. Čez Taško je ravno toliko snega in ledu, da je sitno, predvsem za dol grede. Gor je šlo samo s cepinom dol pa raje še z derezami.

Smučine ni, je pa dobro utrjena peš gaz, zato sem jaz smuči nosil kar od avta do vrha. Morda tako bolje in pustiti srenače ter kože doma. Kolegi so smuči večkrat dali na noge, na hrbet, na koncu pa jih tudi prinesli na hrbtu.

Medtem, ko je bil nižje mestoma že zjutraj po vrhu gnilec je višje ostalo trdo, zato smo počakali na zmehčanje in s smukom začeli ob 13:30. Smuka v prvovrstnih spomladanskih razmerah! Streha je bila kot urejeno smučišče.

Čeprav se je zjutraj zdelo da bo prečka s Strehe na Spodnje Jame ni bila kočljiva. Je pa čez Ovnov čer že malo snega in lahko naletiš na kakšno skalno mino. Do Suhadolnikove planine potem senca, mestoma skorja, mestoma suh sprijet sneg. Še nekaj kobacanja med drevjem do nad Taške, s smuči na dereze, z njimi čez detajl Taška in zadovoljni do avta.

Video je še v izdelavi. Objavljen bo, tako kot vsi letošnji, lanski in starejši, na mojem YouTube kanalu: youtube.com/JNastran
Vabljeni, da se kanal naročite.

 
 Sistem Gora
Copyright 2004 - FranceS---gora
44.201.72.250(0)
52048 (26131,20,25897)
51026 (25491,11,25524)